5cense home

Gummi ender, norsk Tre og journal mate av pre-forbannet til Raft Manifest, oversatt til å poste i cyber-strømmer


Kjære Internett (spesielt i dem ".NO" domene),

Denne ukens innlegg om innlegg, journal-ism, flåter og språk kommer matet til deg på norsk .. Hvis dette være på engelsk eller hva morsmålet ditt er da, bravo! .. du bruker Google Chrome (med det svelle oversette funksjonalitet) .. eller du være smarte nok til å sette en slags Babel Fish i øret hullet. Hvis ikke, så, vel, ha ha .... du være "opp dritt creek uten padle" som vi sier her .. selv om vi ikke sikker på hvordan det kommer ut på norsk .. eller når reverseres tilbake til engelsk .... som være halvparten poenget med dette exorcise.

Vi sier denne ukens innlegg som, så langt i år .. siden vi avviklet vår quotidian blinkende, har det vært omtrent like mange innlegg som uker. Og vi sier "exorcise" som det er hva dette er .... en språklig eksorsisme slags .. å holde påminner oss av den stadig tilstedeværelse av språket i alle sine permutasjoner. Vi skal snakke i det siste om å bli "kolonisert" av språket .. vi ville ta det ett skritt videre og si at vi skal "besatt" av språket.

Når vi snakker eller skriver med vår mors tunge, skal vi naivt å tro vi "skyte rett fra hip" .. Direkte fra hodet vårt .. men det er alltid et filter i mellom, uansett om det er en oversettelse eller ikke. Så hvorfor ikke lese / skrive dobbelt fjernet fra den opprinnelige biter av tanken? Eller tre ganger fjernet hvis du leser dette oversatt tilbake til morsmålet ditt .. gi opp denne falsk trygghet av kontroll, freak.

Og hvorfor norsk? Hvorfor ikke. Kanskje hver uke vil vi skriver disse under en annen lingual tendens .. å fremme språklig mangfold.

Tydeligvis vi grave språk her .. hva vi gjør her er for det meste skrible ned notater mens vi lese og skrive og utgi bøker .. eller se filmer eller høre på musikk eller gå steder. Eller bare om hva vi tenker. Og vi gjør egentlig ikke "smøre" .. de dagene er borte .. vi skriver inn .HTM dokumenter.

Ideen om journalen som i journalistikk har vært i tankene våre noen denne siste uken .. fra å lese Kong Leopolds Ghost, ja, som vi snakker om i det siste innlegget .. karakterisert Hochschild snakker om hvordan avhengige vi er på tidsskrifter å sette sammen det som skjedde i Kongo på begynnelsen av forrige århundre .. og hvordan dette kan være forspent .. avhengig av hvem som gjør journalføring.

Ikke sikker på hva etymologi journalistikk er på norsk, men i de romanske språkene er det en implikasjon av "daglig". 'Jour' er 'dag' på fransk. 'Giornale på italiensk har en giorno (dag) i den. Som i noe som skjer i sanntid, en utskrift av hendelsene.

Eller du kan kalle dette en "semainal" i stedet for tidsskriftet .. som gjør oss lurer på om etymologi av "seminal" .. Vi mistenker at det kommer fra det latinske roten av frø ("semen") .... som gjelder kanskje her .. seeded skrifter.

Vi har også nylig så den nye Kon-Tiki-filmen. Mens vi elsket den originale Kon-Tiki-filmen og boken, kan vi ikke si at vi var sprø om denne nye Hollywood ta på den. Hvorfor se denne shitty remake når du kan høre det rett fra hestens munn? Den blonde nordmenn i dokumentaren er enda penere enn filmen .. og de er EKTE.

Vi har blogget før om Kon-Tiki, i sammenheng med Werner Herzogs The Conquest of the Useless ... en bok som er essensielt Herzogs tidsskrifter han holdt mens han gjorde Fitzcarraldo. På mange måter likte vi The Conquest of the Useless bedre enn filmen.

Den originale Kon-Tiki-filmen brukte å være på Youtube, men nå er det ikke, med mindre du ønsker å se på russisk .. som ikke er en dårlig idé. Vi så den nye Kon-Tiki-filmen på norsk (en av de siste filmene "Vi stjal" før vi fikk fanget av disse jævla grådige amerikanere). Det gjorde ikke saken siden vi allerede visste hva som skjedde .. mer interessant faktisk å bruke vår fantasi til å gjette hva de snakker om.

Hvem var det som sa at den sanneste kunst er det som nødvendig er inkluderende av selve prosessen med å lage den? Eller gjorde vi bare si det? Hvorfor skjule noe i historien. Hvorfor forkledning slår Kon-tiki inn i en Hollywood drama når det er allerede en god historie i & av seg selv.

Også interessant etymologisk, på engelsk, er ordet "poste" .. som i postkort .... noe Malabou & Derrida gå inn i Counterpath, som vi snakket om noen få innlegg siden. Et innlegg (post) er også en stang, eller en stasjon der folk er postet .. som er der innlegget (post), som i postsystemet, kommer fra .... opprinnelig brev ble videresendt med hest mellom slike meldinger (posts). Ordet "post", som i dette innlegget du leser, kommer fra når folk pleide å feste en melding til et pole (post) .. å lage en offentlig ("public") uttalelse. Som er det samme som publisering.

Også interessant er likheten mellom "auger" (skruen) & "augur". Auger er hva du trenger å lage hull for innlegg. Auguring er hva du gjør når du leser denne boken hvor fuglene er ordene.

Vi skrev en bok en gang kalt Poste Restante .. som besto av oppføringer nesten ordrett fra vår drøm journal. Poste Restante er begrepet resten av verden utenfor USA bruker for "general delivery". Hvis vi husker riktig, tror vi det betyr "gjenværende" eller som "gjenværende innlegget." Vi anser "historier" i Poste Restante å være postkort av sorterer .. faktisk den medfølgende kunsten var fra faktiske postkort, noen som vi sendt til oss selv.

poste restante by derek white

Stamp er en av disse ordene .. stampare på italiensk betyr å skrive ut.

En stor del av overgrepene begått i Kongo skjedde i utposter .. offiserer av "Force Publique" ("offentlig makt") som var stasjonert på eksterne innlegg ofte handlet på eget initiativ .. gikk AWOL .. som Kurtz. Leopold gjorde ikke noen av drapet med sine egne hender (han var aldri der) .. han bare fikk det til å skje .... som Charles Manson.

Derrida også voks om "drivende" .. som er relatert til "derive". Derrida er sånn .. liker oss .. så besatt med ord og deres opprinnelse han aldri får noe med dem. Men på samme tid Malabou betraktet all skriving som Derrida gjorde for å være "reiser skriftlig."

Og hva om ordet "translate" (oversette)? Hva det maner i oss er en "shift" .. å flytte fra en plass til en annen, antagelig uten distorition (i matematisk begrep), men i virkeligheten ville det være naivt å tro det.

Vi glemte å nevne i forrige innlegg at det viktigste incitament kjører den brutale og fryktelig "kolonisering" ("free-for-all" plyndring er en mer passende begrep) Kongo var gummi ("rubber"). Og selv om ikke Hochschild ikke si hva som drev denne etterspørselen, vi gjetter den viktigste årsaken var sannsynligvis dekk .. første sykkelen dekket, deretter bil dekket. Og gummi såler.

big wheel bicycle air mail

Herzogs Fitcarraldo handler også om en tyrannisk gummi baron, men i den peruanske Amazonas (samme Leopold historien utviklet seg i tiårene som følge i Amazonas) .. og om de absurde og Sisyphean lengder gikk han til å møte denne etterspørselen etter gummi. Det vi lurer på da, er om de som skapte etterspørselen er like mye som feil?

Og nå våre datamaskiner og kommunikasjonsenheter bruke "konflikt mineraler" som vi får fra Kongo. Den samme historien blir fortalt over og over.

Nordmenn og andre skandinaver synes for det meste unntatt fra slik brutal kolonisering .. minst ingenting som belgierne, spanierne, osv. Men de var ganske uforferdet oppdagelsesreisende. Thor Heyerdahl hadde rett ideen .. i våre øyne .. Hvorfor stoler andre til å gjøre jobben .. hvorfor ikke sette deg selv i forsøket? Du kan ikke bevise noe som faktisk skjedde (som noen gang gjør?) .. men du kan bekrefte potensialet muligheten for at det skjedde ved å gjenskape opprinnelige vilkår. Til slutt, er dette alt vi kan snakke om uansett.

Og selv om Sir Robert Falcon Scott navn har blitt synonymt med Sydpolen, er det den norske Roald Amundsen som nådde det første .. Og deretter "levd for å fortelle historien" som vi sier .. men det var faktisk Scott (som ikke gjør det tilbake i live) som historien vi kjenner .. ved hjelp av sine dagbøker. Scotts feil gjør for bedre drama .. han i utgangspunktet døde med en penn i hånden. Han døde for vår tørst å erobre denne planeten. Faktisk, når vi søker nå etter "Roald Amundsen" det spør oss hvis vi mente "Robert Scott" .. minst googling i engelsktalende domener.

Og ikke bare dette, men Amundsen var en del av den første ekspedisjonen som nådde Nordpolen .. innvilget denne gangen de tok den enkle veien ut og fløy i en italiensk-designede styrbare (dirigble). Men dere nordmenn sikkert vet alt dette ....

dirigible norge

Vi skriver dette innlegget for oss. Det er som fisk eller vin eller smør du begrave i en myr og deretter 100 år etter at du grave den opp og spise eller drikke det. Etter noen passasje av tid. Sikkert du nordmenn må gjøre dette med en slags fisk?

For å være ærlig, vet vi Jack dritt om Norge. Aldri vært der. Det virker kaldt. Og dere har det dommedag frøhvelvet .. så hvis dritten treffer viften dere dere er stoked.

Vi må slutte å bry så mye hva andre folk tror her, i disse innleggene. Når vi har et konsept av et publikum på baksiden av våre sinn det påvirker vår diktning. Det er som at "København tolkning" av kvantemekanikk.

Når vår diktning blir realistisk og sammenhengende, folk begynner å komme ut av trearbeider og føre meg fysisk skade, tenker hva vi sier her er sant og om dem. Så vi skli tilbake i kodede gester .. i vag tvetydighet .... å riste disse leserne.

I The Karate Kid, Mr. Miyagi effektivt brukt tvetydighet å unngå konflikt. Hvis han fortalte brat Ralph Macchio hvorfor han gjorde ham gjøre tilfeldig dritt som maling gjerder, ville Macchio har gitt opp. Eller stakk Mr. Miyagi øyne ut.

Vi er lei av å skrive for bortskjemt drittunge amerikanere. Vi vil heller skrive for tilfeldig europeere som ikke vet hvem vi er. Det spiller ingen rolle hvem vi er.

Vi glemte / unnlatt å nevne at bandet som åpnet opp for Savages den andre natten var "No BH" på .. interessant navn for et band .. hvis det var sammensatt av surferen dudes .. og hvis du vil sette et komma i det .. liker "nei, BH." ... som i Good, Brother. (morsomt at "B R A" norske betyr "good" så bra, er Brother "Bra, Bror"). Ender opp "det" er bare én person .. kanskje en fyr, vanskelig å si før hun / han tok henne skjorta og spilte hele showet toppløs. Synd musikken sugd. Hans / hennes Puppene kan få folk til å se, men de vil ikke få folk til å lytte.

Kanskje vi bør sette ut standard ansvarsfraskrivelse her for uinnvidde .... eller ikke.

Dette er notater vi skrive til oss som uken går. De hoper seg opp i noe tilfeldig rekkefølge .. typen som fisk du begrave i en myr. Så går vi tilbake senere for å grave dem opp og fornuftig av dem. Det ville hjelpe hvis vi brukte kartotekkort og ikke en løpende HTML-fil.

Noen ganger er disse linjeelementer blødning .. spre som en kreft raskere enn vi kan behandle. En del av problemet er at vi får brutt opp i "behandlingen behandlingen prosessen" ("processing the processing process") .. men som vi eller noen sagt før .. er det ikke det det handler om?

Tidlig denne uken vi satt stativ opp i vinduet vårt, tenker vi kanskje ta time-lapse av trærne nedenfor spirende og snu grønt (det er forbi midten av mars etter alle). Ønsketenkning .. i stedet vi fanget mer snø samler & smelter .... sannsynligvis grist for møllen til dere nordmenn.

Listen er hva vi ser på når vi ikke er stirrer på denne skjermen. Du kan lære en ting eller to ved å stirre på den samme scenen over & over. En elv (river) er aldri den samme elven. For den saks skyld, er et landskap aldri ikke det samme landskapet. Det kan se mer eller mindre det samme, men under det hele, på et molekylært nivå, holder alt resirkulering selv. Litteratur og kunst jobbe litt på samme måte. Vi alle holde rehashing det samme landskapet.

Vi har ikke lest noen bøker denne siste uken (foruten etterbehandling kong Leopolds Ghost) som de fleste av hva vi har lest er at det nye Sover-fisk. Det er vanskelig å lese andre ting når du leser innleveringer. Og det er vanskelig å skrive.

Mye som vekten av å være belgiske er tynget av spøkelser av kong Leopold, skjeletter i skapet hans, så også vi besatt av spøkelser av amerikanske oppdagere og presidenter .. de som drepte indianere for vår egen oppgjør .... i navnet manifest destiny & ekspansjon vestover.

Land of the Snow Men er en samling av historier og gjengivelser tatt fra journalene til den gåtefulle George Belden, som hevdet å være på den tragiske ekspedisjon ledet av Sir Robert Falcon Scott til Sydpolen i 1910-1912. Norman Lock hevder å ha oppdaget journalene til denne George Belden i et sanatorium i Vermont.

Norman Lock: Land of the Snow Men        Norman Lock: A Histry of the Imagination

Norman Lock skrev også en bok om Afrika som har mye av de samme tegnene som var i kong Leopolds Ghost. Vi snakket om denne boken (A History of the Imagination) her. Som Leopold, har Norman Lock aldri sette fot i Afrika.

Vi bare akseptert en kort Norman Lock for å Sover-fisk .. det handler om en Central Park som finnes under Central Park, ad infinitum. Landskapsbilder landskap innebygd mise en abyme i de sedimentære lagene.

Det vil også bli noen stykker av James Wagner .. utdrag fra hans "Dances til kannibalisme: Valgt Poetry of the Dewey Klassifisering og relativ indeks".

Den andre dagen, for hans Mobil Anmeldelser, spurte blogg, James Wagner oss hvorfor vi skriver .. som vi sa: "For å holde dødelighet i sjakk". The Poetry Foundation plukket opp på den .. om de oppgi oss som sier "For å holde moralen i sjakk" ("To keep morality at bay" ... merk den manglende t). For de uinnvidde i Norge som ikke vet .. The Poetry Foundation er en høy falutin organisasjon dekkes av millioner av dollar fra noen wanna-be-poet som døde rik, til "å utvide og forbedre tilstedeværelsen av poesi i Amerika". Du tror de ville ha midler til å ansette noen fakta-brikker.

Vi kunne gi en flygende faen om forskjellen mellom rett og galt.

Boken vi skriver nå, er The Becoming, om disse feral barn, ammet av en død ulv som deres far knullet som fødte dem og deretter døde. Som hybrid Kaspar Hauser tall, er disse blandingsrase barn (og deres lupin søsken) født i en naturlig vakuum & har ikke en anelse om moral eller andre menneskelige oppfinnelser .. inkludert språk. Selv slutt oppdager de journalene til sin far (et falskt medlem av Lewis & Clark ekspedisjonen .. mye som Belden var et falskt medlem av Sir Robert Falcon Scott-ekspedisjonen .. & Norman Lock angivelig oppdaget sine tidsskrifter i en sanatarium i Vermont) .

Den samme historien .. et annet landskap.

En del av hva som inspirerte dette (i tillegg til vår tid servert i Roma) var vi begynte å lese journalene til Lewis & Clark (som er tilgjengelig på nettet) og ble fascinert av det språket de brukte. De var ikke forfattere (som innholdsrik Stavekontroll og grammatiske feil kunne vitne) .. men likevel hadde de åndsnærværelse til flittig og ofte besatt dokumentere hva de gjorde, mens de gjorde det.

Som sådan, er The Becoming også florerer med staving og grammatiske feil og dette instinktive behov for å kommunisere. Og språket også blir blandet inn med Chinook Jargon og fransk. Disse blandingsrase vesener er formet av de språklige styrker, kolonisert av sitt eget språk.

Joseph Whitehouse

journal of Joseph Whitehouse, medlem av Lewis & Clark ekspedisjonen

Ved første var vi kaller denne boken, The Raft Manifest, fordi disse mutt barn "reverse engineer" farens tidsskrifter og bygge en flåte for å finne ham (samme gamle Odyssean historie), følge i hans fotspor i revers (de leser hans journal bakover .. fra bakdekselet til forsiden .. ikke vite noe bedre). Men selvfølgelig er vi så pakket inn i sin lingual utvikling at de aldri komme seg rundt å bygge flåte .. Dette vil komme i den andre boken, forhåpentligvis.

Kanskje vi har vår helten Thor Heyerdahl å takke for å bringe en flåte i ligningen.

Del av kampen selv, er hvordan man skal hensikt skrive dårlig .. å feilstave "misspell") med hensikt? Hvordan staver du noe og har det ikke ut som du prøver.

Lite kjent hemmelighet om oss .. i vår ungdom (i Oregon, hvor Lewis & Clark endte opp) vi var ganske stavekontrollen. I grunnskolen har vi gjort det til Oregon State Spelling Bee finalen 3 år på rad. Og hver gang vi fikk 3. premie. Problemet var (hvorfor vi ikke får første) er at vi hadde slike sceneskrekk .. som andre barn ble slått ut, og det kom til å være mindre og mindre folk på scenen, fikk vi mer og mer nervøs og da ville vi bevisst feilstaver noe bare for å ikke å stå opp på det stadiet.

Sann historie, det. Historien av livet vårt.

Vi har også spilt klarinett og var første stolen i Oregon State band.

Hva vi egentlig ønsket å gjøre var å spille basketball. Men uansett hvor mye vi trente, fikk vi aldri god nok til å "leke med de store gutta". Mens vi skriver dette vi ser to eller tre basketball spill på en gang. For de uinnvidde nordmenn, er March Madness den fineste amerikanske sportslige tradisjon er det .. Og det er happending nå.

Det handler om brakettologi. Hvis du ikke tror meg, kan du se tatoveringen på magen min.

Problemet nå, er at vi er i en betting basseng (kalt "Thomas Pynchon Dritt") .. hva som skjer er at du gjør din plukker noe analytisk og vitenskapelig, å bruke hjernen din. Men så når du begynner å se kampene du får blåst opp etter hvem, i ditt hjerte, vil du vinne. Og brakett faller utvikler seg.

I mitt hjerte, ønsker vi ender Ducks of Oregon for å vinne.

Det synes i denne dag og alder, er Norge største eksport black metal. Hva mener den gjennomsnittlige norske av alt dette? Det er blitt litt av en parodi på seg selv .. latterlig hvordan over-blåst & kommersialisert det hele er, nei? Vi tenker oss store studioer, mye som Hollywood, utnytte suksessen. Samme "selge ut" story om og om igjen. Eller er dette å ta det til neste nivå?

Beach House har en låt kalt Norway, som har denne fine warbling My Blood Valentine føler for det. Og så selvfølgelig er det sangen Norwegian Wood, som det synes dette Beach House sangen handler om .. i referanse til trehus.

We were sleeping till
You came along
With your tiny heart
You let us in the wooden house

John Lennon begynte å skrive norsk Wood om en affære han hadde og med hensikt gjort det vage som sådan så hans første kone ikke ville vite. Den litt om norsk Wood var McCartneys tillegg .. tydeligvis hipsters var dekorere sine steder i "norsk Wood" som var egentlig bare billig furu. Etter at hun gjør ham sove i badekaret, våkner han opp og setter henne dekorative norsk Wood i brannen, som hevn.

Harukami skrev en bok som heter Norwegian Wood, men vi har ikke lest den .. det ser dumt og vi er lei av Harukami. Harukami er så dum som Ralph Macchio.

Kanskje vi tenker på beatles fordi naboen en gutt spiller Beatles medleys over og over hele dagen på tuba hans.

Norske Wood er på albumet Rubber Soul. Tilsynelatende Paul McCartney overhørte en svart musiker beskrive Mick Jagger sang stil som "plast sjel". Men Rubber Soul hadde en bedre klang. Vi kan ikke hjelpe, men å tenke gummi fikk noen trekkraft fra Kong Leopold. Og selv om Wikipedia doesn nevne det, ville det virke Rubber Soul er et spill på "gummisåle" .. som i gummi såler på sko.

rubber duck map

I 1992 ble en shipping kasse inneholder 28 000 gummi ender tapt på sjøen når det falt over bord på vei fra Hong Kong til Tacoma, Washington. Gummiendene (og andre plast badeleker, eller Friendly Floatees) har siden bidratt til å revolusjonere vår forståelse av havstrømmene .. & Faktisk gummiendene bidratt til først identifisere hva som er nå kjent kjent som the Pacific Trash Vortex.

I 2010 navigert David de Rothschild sin flåte Plastiki (laget på 12.500 resirkulerte plastflasker) på samme rute Thor Heyerdahl tok med sin Kon-Tiki .... gjennom the Pacific Trash Vortex.

Hold denne tanken .. vi rekapitulere det på et senere tidspunkt.

  >> NEXT: Transitiv misforståelse i The Field of glaseret wienerbrød på en aften på The Believer


5cense home

[  ©om.Posted 2013  derek white  |  calamari press   ]